اهمیت هدف گذاری در مسیر مهاجرت
Updated: Feb 4
بسیاری از ما بعد از مهاجرت و رسیدن به "مقصد" رویایی که برای آن سختی های بسیار کشیدیم به حالتی گنگ و گم میرسیم. تفاوتهای فرهنگی و هنجارهای جامعه جدید گاهی نه تنها ما را به جلو سوق نمیدهد، بلکه میتواند ما را در حالتی میان زمین و هوا نکه دارد.
بسیاری از مهاجران در سالهای اولیه مهاجرت خود با احساسات ناخوشایندی روبرو میشوند و علارغم اینکه خواسته ی آنها جا افتادن و ساختن زندگی بهتر از قبل در کشور جدید است، بعضا راه را گم میکنند.
در جلسات مشاوره به کرات جملاتی چون "نمیدانم به کدام سمت بروم" یا " نمیدانم چه کاری عاقبت خوبی در کشور جدید دارد" یا " هر چه داشتم اعم از مدرک و سابقه کار و تحصیل در این کشور به درد من نمیخورد و نمیدانم از کجا شروع کنم" و ... را روزانه از مراجعین عزیزم میشنوم. عزیزانی که با تلاش و پشتکار مهاجرت کرده و صبر ندارند که زندگی و حال بهتری برای خود بسازند.
خبر خوب آنکه رهایی از گم و گیجی مهاجرت به قدمهای مستمر و حساب شده ای مانند هدف گذاری منظم نیاز دارد که در این مقاله به بررسی نقاط مختلف آن میپردازیم:
در زمانی که بمباران اطلاعات جدید به مغز ما وارد میشود (مانند مهاجرت کردن به کشوری جدید با زبان و فرهنگی جدید و متفاوت) گاهی سیستم پردازش و بررسی اطلاعات مغز ما دچار اختلال شده و خود را در حالت گم و گیجی می یابد. در این حالات آموختن مهارتهایی مثل هدف گذاری کوتاه مدت و پله پله برای روزها و هفته های آتی میتواند زندگی را از حالت "توقف" به حالت " حرکت به جلو" سوق بدهد.
برای هدف گذاریهای مفید در برهه های مهم زندگی باید در نظر داشته باشیم که هر چه هدف ما مشخص تر، واضح تر و قابل اندازه گیری تر باشد، رسیدن به آن پله های کمتری را دربر خواهد داشت!
در بررسی هدف گذاری واقعی و تاثیر گذار برای گذر از مراحل حساس زندگی، باید آگاه باشیم که ارزشهای بنیادی شخصی ما نقش مهمی را بازی خواهند کرد. به همین علت گاهی ممکن است نیاز به سکون و کار روی شخصیت خود داشته باشیم تا بتوانیم ارزشها را تشخیص داده، و در جهت احترام به آنها قدمهای زندگی را برنامه ریزی کنیم.
برای ما که در جوامع جمع گرا بزرگ شده ایم گاهی شناخت و تمیز دادن ارزشهایی بنیادی فردی خود از جامعه و خانواده کار سختیست. گاها تمام زندگی را برای خدمت به جامعه و خانواده طی کردیم و حتی به اینکه ارزشهای شخصی ما و مهارتهای ما چیست هم واقف نیستیم. برای همین در شرایط جدید مهاجرت ممکن است درمانده شویم چرا که ارزشهای خانواده و جامعه ی مبدا ما برای پیشبرد ما در جامعه مقصد اهمیتی ندارد!! به همین علت است که شناخت ارزشهای فردی ما به دید بهتر برای ساختن آینده ای روشنتر در جامعه جدید کمک بسیار زیادی خواهد کرد.
هدفدار بودن قدمهای ما در زندگی به رفتارها و زندگی ما جهت داده، باعث شکوفایی و یادگیری مهارتهای مختلف در ما شده، و تجربیات جدید و مفید زیادی را نیز در مسیر به ما خواهد آموخت.
برای طراحی هدف های کوچک و بزرگ زندگی :
طراحی هدف بسیار مهم است - اینکه به تمام جزییات آن اهمیت دهیم و بتوانیم روند رشد و حرکت را روزانه/هفتگی اندازه گیری کنیم.
راههای رسیدن به هر هدف را بدون قضاوت برای خود نوشته و هر از گاهی به بررسی آنها بپردازیم - اینکه یکی از راهها به بن بست برسد به معنی بن بست بودن کل مسیر نیست. گاهی برای جهت یابی درست چند بار به خطا زدن ایرادی ندارد!
موانع سر راه را تشخیص دهیم و برای برداشتن آنها برنامه ریزی کنیم - اگر نیاز به یادگیری مهارتهای خاص، آشنایی با اشخاص جدید و یا حضور در جوامع مختلف داریم تا موانع را یکی پی از دیگری برداریم، از همین امروز اولویتها را مشخص کنیم. اگر با اهمال کاری در مسیر مواجه میشویم ( به این معنی که کارها را شروع کرده اما نیمه کاره مسیر را رها میکنیم یا انرژی خود را برای تمام کردن هر قدم از دست میدهیم) به شناخت زیرشاخه های اصلی آن بپردازیم و اگر نیاز به کمک داریم از متخصصین امر کمک بگیریم. * مقاله مربوط به اهمال کاری را از اینجا بخوانید.
از شکست نترسیم - برای رسیدن به هر هدف جدید در زندگی احتمال شکست در برخی برهه ها وجود دارد. دانش به اینکه شکست نه تنها برای رشد ما مهم است، بلکه بعضا درس ها و مهارتهای جدید را هم به ما میآموزد برای تغییر ذهنیت ما نسبت به آن بسیار حیاتی است. کسی که شکست نمیخورد معمولا به هیچ جایی هم نمیرسد!!
قدمها ی کوچک را جشن بگیریم - در مسیر رسیدن به هدف بسیار مهم است که قدمهای کوچک را هم جشن بگیریم و فقط به محصول نهایی فکر نکنیم! اینکه از سفر لذت ببریم و از مسیر یاد بگیریم ذهنیتی بسیار شادتر و با انرژی تر به ما داده تا تمامی پله ها را با موفقیت و صبر طی کنیم تا زندگی را از دیروز برای خود بهتر کنیم.
با متخصصین امر صحبت کنیم - اگر تا به حال به کند و کاو ارزشها و مهارتهای درونی منحصر به فرد خود مشغول نبودیم، اگر که هدف گذاری و برنامه ریزی های کوتاه و بلند مدت ما تا به امروز نتیجه ی ایده آل را برای ما به همراه نداشته اند، و اگر نیاز به هم فکر و هم پا داریم از متخصصین امور کمک بگیریم. جلسات مشاوره ما میتوانند در این امور به طور چشمگیری به عزیزان مهاجر و پیشبرد اهداف آنها در جوامع جدید کمک به سزایی داشته باشند. میتوانید از اینجا اطلاعات لازم را مطالعه بفرمایید.
و مهمتر از همه آنکه ... صبر داشته باشیم! آگاهی خود را نسبت به چرخه روانی مهاجرت بالا برده و توقعات خود را از واقعیتهای مهاجرت منطقی نگه داریم تا با دانش و آگاهی و تلاش و پشتکار به بهترین شکل سالهای تازه واردی را طی کرده، و خانه ی جدید و امن و زیبایی برای خود بسازیم!
Comments